wtorek, 15 lipca 2014

Bezalkoholowy drinki z arbuzem

Hej łobuzy! 
Dzisiaj będzie szybko, zwięźle i na temat, bo komu się chce czytać, a co dopiero robić skomplikowane przepisy. Na dworze tak gorąco, że można się roztopić. Każdy chłodzi się jak może. A że sezon arbuzowy w pełni to warto połączyć te dwa fakty i zrobić coś zimnego i orzeźwiającego do picia. Wypróbujcie i dajcie znać, jak smakowało!
Do dzieła!
Składniki:
-1/4 arbuza
- 1/2 limonki
- 1/2 cytryny
-7up/sprite
-mięta

Arbuza kroimy w kostkę. 1/3 wrzucamy do zamrażarki i zamrażamy (ale odkrycie!).
Resztę arbuza wrzucamy do blendera i rozdrabniamy z ok. 6 liśćmi mięty, sokiem z cytryny i limonki.
Kieliszek napełniamy kostkami z zamrożonego arbuza, wlewamy zblendowanego arbuza i uzupełniamy 7upem. Do dekoracji możemy wrzucić do środa parę listków mięty i limonki.
Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz