środa, 22 sierpnia 2012

Mozzarella w karocy


Przepis, który pokażę Wam dzisiaj należy do znanej pewnie wszystkim Nigelli Lawson. Uwielbiam tą kobietę. Mogłabym się nad nią rozpływać godzinami, ale dzisiaj nie o tym. Chciałabym Was przekonać do mozzarelli w karocy. Jeśli macie dosyć zwykłych tostów z serem i szynką, czy po prostu chcecie urozmaicić swoje śniadanie, to jak najbardziej ten przepis się do tego nada. Jest naprawdę szybki w przygotowaniu, a smakuje nieziemsko!
Zapraszam
Składniki na 6tostów:
-12 kromek tostowego chleba
-1 mozzarella
-1 jajko
-ok 3 łyżek mąki
-ok 1/2 szklanki mleka
- 2,5 łyżki margaryny Kasi
Masło rozgrzewamy na patelni. Mozzarelle kroimy w plasterki i układamy na środku kromki. Przykrywamy drugą. Moczymy w mleku, w mące, w rozkłóconym jajkiem z solą i pieprzem, a na końcu wrzucamy na rozgrzaną patelnie. Smażymy po obu stronach na złoto.
I tyle! A nie mówiłam, że to błyskawiczny przepis? Tak więc jutrzejsze śniadanie już macie zaplanowane, prawda?
Buziaki.

1 komentarz: