Dziś kolejny przepis z cyklu "Zrób sobie fast fooda w domu". Uwielbiam shormę, ale w restauracji kosztuje od 20zł w górę, a to przy studenckim portfelu często rujnuje mój budżet, dlatego wolę przygotować ją w domu. Was też zapraszam do jej przygotowania. Jestem pewna, że Wam zasmakuje.
Składniki (2 porcje):
-2 plastry karkówki wieprzowej
-przyprawa do gyrosa/kebaba (1 łyżka)
-garam masala (1 łyżeczka)
-1 cebula
-1 łyżeczka oleju
Mięso kroimy w kostkę, dość wąską. Posypujemy przyprawami, dokładnie mieszkamy,a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnie z olejem. Smażymy, aż mięso będzie zrumienione i usmażone w środku.
Podczas gdy mięso się podsmaża, na patelnie dodajemy cebulę i podsmażamy.
I gotowe! Ja podaję z frytkami, sosem czosnkowym (przepis znajdziecie tutaj ) i ketchupem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz